Aktiviteetit

Syyskausi 2017

Klubimme alkaneen kauden aktiviteetit keskittyvät Punainen Sulka-valtakunnallisen aktiviteetin loppuunsaattamiseen ja valmistautumiseen Maaliskuussa 2018 Särkänniemen Talvitapahtumaan. Klubimme osallistuu tietenkin piirin tilaisuuksiin ja aktiviteetteihin, mm. Itsenäisyyspäivän kynttilän sytyttäminen Kalevankankaalla. Lokakuun aktiviteettimme on verenluovutus lionien palvelupäivänä 8.10. Klubimme on pärjännyt hyvin Punainen Sulka-aktiviteetissa, tulos 104% tavoitteesta ja kunniakirja ns. Pikastarttiklubina.Klubillamme oleva Soile Yli-Mäyryn taulu ”Asfalttihelmi” päätettiin myydä jos ostaja löytyy.

Kevätkausi 2018

Kevätkauden suurin aktiviteettimme oli Särkänniemen Talvitapahtuma. Talvinen kaunis sää suosi tapahtumaa ja yleisöä tulikin runsaasti paikalle. Särkänniemen kävijämittari mittasi n. 1500 kävijää, joista lapsiperheitä oli suurin osa. Myös tapahtuman taloudellinen tuotto oli parempi pitkiin aikoihin. Alla kuvia tapahtumasta.

kUVAT SAA SUUREMMAKSI KLIKKAAMALLA NIITÄ.

 

Huhtikuun kokouksessa valitsimme seuraavan kauden hallituksen ja muut toimintavastaavat. Varapiirikuvernööri vieraili kuukausikokouksessamme ja mukana ollut PDG Erkki V. kertoi puheenvuorossaan Orkester Nordenista.

Nuorisovaihto, Lionien tärkeä aktiviteetti

Klubimme lähetti viime kesänä Eerika Malkamäen Italiaan, jossa hän osallistui mm. KV-nuorisoleiriin. Eerika oli kertomassa myönteisistä kokemuksistaan marraskuun kuukausikokouksessa.

Klubillamme on taas lähdössä yksi nuori ensi kesän 2018 nuorisovaihtoon.Annaliese

Meillä oli 2016 joulukuussa vaihtarina Annaliese Park niminen 17-v. tyttö Australian Newcastlesta. Newcastle on satamakaupunki Uudessa Etelä-Walesissa Australiassa, noin 160 km Sydneystä pohjoiseen. Kaupungissa on asukkaita noin 144 000 (2003), esikaupungit mukaan lukien 471 000 (2001). Newcastle on tunnettu suurista terästehtaistaan ja telakoistaan, sekä rannoistaan, jotka ovat etenkin surffaajien suosiossa. Newcastlessa on noin 20 000 opiskelijan yliopisto, University of Newcastle johon Annaliese on lukion päättämisen jälkeen hakemassa lääketiedettä opiskelemaan.
Annaliesen Euroopan matkan taustalla on LC Adamstown.
Tällä hetkellä Annaliese opiskelee St. Philip’s christian collegessa joka on yksityiskoulu.  Koulu ei sijaitse ihan lähistöllä joten Annaliesen on aamuisin aloitettava koulumatkansa jo klo 6:00 aikoihin.  Annaliese on erittäin ahkera tyttö, sillä iltaisin hän työskentelee kotiaan lähellä sijaitsevassa apteekissa apulaisena, viikonloppuina hän on hoitamassa lapsia.  Annaliese rahoittaa itse nämä matkansa rahoilla, jotka hän töillään tienaa.  Tämä oli jo hänen toinen vierailunsa Eurooppaan, ja kun kerran pitkänmatkan takaa ollaan tultu niin myös hänen vierailunsa Euroopassa oli pitkäkestoinen, sillä Suomessa hän viipyi kaksi ja puoli viikkoa. Täältä hän jatkoi matkaansa etelä Italiaan, jossa hän viipyi niin ikään kaksi ja puoli viikkoa.  Matkansa viimeinen etappi oli Lontoo, jossa Annaliese vietti vajaan viikon.
Opiskelun ja töiden ohella Annaliese on aktiivinen Leo klubin jäsen.
Annaliesen kansainvälinen tausta on erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä. Australian kansalaisuuden lisäksi hänen äidillään on Saksan ja Italian kansalaisuudet.  Kaiken tämän lisäksi Annaliesen äiti on 1/4 aborginaali joten myös Annaliese on 1/8 aboriginaali.  Tästä aboriginaali asemasta on Australiassa hyötyä, etenkin yliopistoon hakemisessa, aboriginaaleille varattujen kiintiöiden takia.  Aboriginaalius tarkoittaa myös sitä että Annaliesellä on nimetty heimo jonka edustaja hän virallisesti on.  Annaliesen isällä on taas Australian kansalaisuuden lisäksi Ison Britannian kansalaisuus.
Annaliesellä oli jo hallussaan Saksan passi ja hän ilmoitti haluavansa myös Italian kansalaisuuden.  Tätä passien keräilyä pidin hieman ihmeellisenä.
Suomessa Annaliese näki ensimmäisen kerran lunta ja koki ensimmäisen kerran myös pakkasta.  Hänen tavoitteenaan Suomen vierailun aikana oli tutustua suomen historiaan ja nähdä revontulet.  Revontulet hän pääsi näkemään Rovaniemen vierailun aikana, samalla matkalla hän tutustui poro- ja koiravaljakko ajeluun sekä vieraili joulupukin maassa.  Turun linnassa Annaliese olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan, hän mainitsi että hän harkitsee historian lopputyönsä tekemistä Suomen toisen maailman sodan aikaisesta ajasta. Tämä oli hänestä mielenkiintoista.
Kylmästä Annaliese hieman kärsi sillä lähtiessään hänen kotipaikkakunnalla oli 34 astetta lämmintä.

Edellä mainittua kertomusta Annaliesen nuorisovaihtovierailusta lukiessaan voi vakuuttua siitä, että kansainvälinen nuorisovaihto antaa paljon niin vaihtareille kuin isäntäperheillekin. Se avartaa käsityksiämme ja luo hyviä ihmissuhteita eri puolilta maailmaa olevien ihmisten kesken.

Alla viimevuotisen Itsenäisyysjuhlan muistio ja kuvia:

Lions-Club Tampere/Amuri järjesti yhteistyössä keskuksen kanssa perinteisen Itsenäisyyspäivän juhlan Tammenlehväkeskuksessa 6.12.2015. Tilaisuudessa oli läsnä keskuksen asukkaita, veteraaneja, lottia ym. pitkälti yli 200 henkilöä. Ohjelmassa oli toimitusjohtaja Satu Laitisen tervehdyssanojen jälkeen mm. Mieskuoro Laulajien kuorolaulua, Tampereen kaupungin tervehdys, jonka toi apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki, sekä kitaraorkesteri ”Kullanmurut” esiintyminen. Juhlapuheen piti tuomiorovasti Olli Hallikainen ja lausuntaa esitti taiteilija (lions-lady) Anneli Lähdesmäki. Sankarivainajan merkityksestä perheelle esitelmöi VT, (lions-lady) Jaana Villilä-Vakkilainen.
Sotaveteraani Matti Flinkkilä esitti yleisön puolesta järjestäjille kiitokset mainiten, että Laihialla erään tilaisuuden päätteeksi kiitospuheen esittäjä lausui ”tuhannet kiitokset” esiintyjille, jonka jälkeen kirkkoherra nousi ylös ja totesi, että ”me olemme eläneet täällä tarkkaa taloutta ja sen vuoksi totean, että minun mielestäni yksi kiitos kyllä riittää”. Flinkkilä komensi sitten kaikki salin juhlavieraat seisaalleen ja he lausuivat yhteen ääneen ”Kiitos”. Vielä lopuksi kuulimme ”Veteraanin iltahuudon” Matti Sammalen laulamana ja juhla päättyi yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun.

Klubimme kiittää Tammenlehväkotia ja sen henkilökuntaa järjestelyistä ja tarjoiluista. Olemme valmiit jatkamaan yhteistyössä näitä juhlia veteraanien virkistämiseksi tulevinakin vuosina.
6.12.-15 010 6.12.-15 013 6.12.-15 018 6.12.-15 020 6.12.-15 022
– – –
Samana päivänä oli myös itsenäisyyspäivän kynttiläaktiviteetti Kalevankankaan sankarihaudoilla.
Joulukuussa suoritamme myös joulupakettien jaon vähävaraisille perheille ja teemme myös joulupäivän kuljetukset vanhuksille Pispan palvelukeskukseen joulupäivällisille .

Rauhanjuliste-piirustuskilpailu

Klubimme jei järjestä tällä kaaudella Rauhanjuliste-piirustuskilpailua.

Kevätkausi 2017

Kevätkauden ja samalla klubimme tärkein varojen keräysaktiviteetti on Särkänniemen Talvitapahtuma, joka järjestetään  19.2.2016. Tämä päivämäärä ei ole vielä lopullisesti varmistunut.

Nuorisovaihtoon lähetimme tänä kesänä mm. Jutta Virtasen, joka oli 6.6.-8.8. Saskatchewanissa. Alla muutama kuva Jutan matkalta. Jutta oli syyskuun kk-kokouksessa kertomassa tästä matkastaan, joka oli ollut erityisen onnistunut.

Kesällä 2016 lähetimme nuorisovaihtoon peräti neljä nuorta. Aktiivisuus nuorisovaihtoon onkin lisääntynyt klubimme saatua uusia nuorempia jäseniä. Alla myös kuvia Iiri Vaitin matkasta Turkkiin ja siellä olevalle KV.nuorisoleirille. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Turkki4image5.PNGimage1-2image7.PNG Turkki2