Jäsenistämme

Esittelyssä on klubiimme siirtynyt ”vanha leijona” Reino Hyppönen:

Reinon Lyhyt Leijonahistoriikki
Olen syntynyt Oulussa 05.02.1942, synnyin paikkani johtui maailman silloisesta mullistuksesta. Vanhenpani ovat kotoisin Karjalasta Laatokan pohjoisrannan Sortavalan maalaiskunnasta, paikan nimi oli silloin Hyppösenmäki jonka olen tarkistanut vanhasta kartasta.

Meitä oli aikoinaan viisilapsinen perhe, josta vain Isä kävi työssä ollen ensin Veturinlämmittäjänä ja sittemmin Veturin kuljettajana. Kuten voinee arvata ei perheen varallisuus ollut kovinkaan kehuttava. Mutta se siitä.

Valmistuin Tie- ja Vesirakennuspuolelta Rakennusmestariksi vuonna 1968 ja minulle osoitettiin työpaikaksi silloinen Tie- ja vesirakennus laitos, jossa jo tekuaikana olin kesäisin harjoitellut. Siellä tutustuin Ruipon Lasseen joka oli LC-Tampere/Pispala klubissa, teimme yhdessä työtä ja hän aikoi puhua Pispalan leijonista ja sai minut innostumaan aatteesta. Niinpä liityin LC-Tampere/Pispala klubiin vuonna 1979. Olin todella ylpeä, että minut huolittiin ko. Klubiin, se oli vielä silloin sellaista aikaa että Leijoniin ei kaikkia edes kysytty. Sitä vielä silloin kutsuttiin ”Herrojen Konjakki / Sikaari- kerhoksi”.

Kun rakensimme LC-Tampere/Pispalan 50 v. Historiikin kun huomasimme, että klubin ”henki” oli hiljalleen hiipunut ja oli korkea aika päästää se lopulliseen lepoon. Historiikkiin kerättiin kaikkien jäsenten tiedot. Nimikkeen alle, LC-Tampere Pispala klubin virkailijat kautta aikojen. Tuosta osasta  kokoan tiedot omasta viroista joita olen saanut hoitaa.

Piirikuvernöörinä  (DG) 1997 – 1978. Entinen piirikuvernööri (PDG) 1999 .Varapiirikuvernöörinä  (VDG) 1996 –  1997. Piirin 107-E Piirisihteerinä / Rahastonhoitajana (CS CT ) 1989 – 1990. Alueen 107-E puheenjohtajana (RC) 19995 – 1996. Lohkon puheenjohtajana 107-E (ZC) 1994 – 1995).Piirin 107-E Toimikunnan puheenjohtajana (DC) 1997 – 2004 yhtäjaksoisesti. LC-Tampere Pispala klubin presidenttinä   1992 – 1993 ja 2006 – 2007.

Klubi hankki minulle Melvin Jones jäsenyyden ollessani (PDC) jo entinen piirikuvernööri vuonna 05.05. 1998.

Parhaiten mieleeni on jäänyt eräs projekti joka piti kestää vain vuoden, kuten Hirvosen Martti sanoi kun hän pyysi projektiin, mutta toimintaa sen läpiviemisessä kului kuitenkin viisi vuotta.  Projekti oli Kuurosokeiden toimintakeskuksen saneeraus. Siitä on jäänyt parhaat muistot mieleeni ja sen toteuttamisesta saisi erillisen tarinan, sillä siinä oli niin moninaisia kuvioita koko Leijona toiminnan kannalta.

Lion-veljemme Antti Vehkalahti teki kronikan Pispalan leijonista v.1992- joka on seuraavanlainen: ”Hyppösen Reinosta paljon viel´kuullaan, iloinen avulias aina, Lionstoiminta on hänelle tärkeä juttu. -laiskuus ei Hyppöstä paina.

Lopetan itsestäni esittelemisen tähän, toivottavasti ette hyvät veljet pidä tätä vain omana kehunani.